Doorbreek de cirkel over partnergeweld

Soms raken partners verstrikt in een cirkel van geweld. Wat begon als een ogenschijnlijk liefdevolle relatie, kan omslaan naar een situatie van manipulatie, schuld, schaamte en onveiligheid. Partnergeweld ontstaat vaak uit onmacht. Het kan gepleegd worden door zowel mannen als vrouwen en in het komt voor in alle soorten relaties. Waarom is het zo moeilijk om een onveilige relatie te verlaten? Is het mogelijk om weer terug te keren naar een gezond patroon? Welke hulpverlening is er beschikbaar voor partners in onveilige relaties?

Het webinar heeft als centraal thema ‘Doorbreek de cirkel van geweld’. In het programma belichten we hoe partnergeweld zich ontwikkelt en waarom weggaan niet zo eenvoudig is.  Hoe kun je de cirkel van geweld doorbreken of voorkomen? Experts van verschillende organisaties en een ervaringsdeskundige vertellen over hun betrokkenheid met het thema. Uiteraard is er ruimte voor vragen vanuit de deelnemers via de chatfunctie.

Dit webinar werd georganiseerd door het regionaal uitvoeringsprogramma Geweld hoort nergens thuis IJsselland, Gemeente Zwolle, Veilig Thuis IJsselland, Isala ziekenhuis en Kadera aanpak huiselijk geweld.