Uitnodiging: Verspreid het nieuwe magazine over mannenmishandeling

Beste Collega’s,

We zijn verheugd om je te informeren dat het nieuwe magazine over mannenmishandeling, gelanceerd op donderdag 20 juni 2024, nu beschikbaar is! Dit magazine, zowel online als in een gedrukte pocketversie, biedt uitgebreide inzichten en informatie over een onderwerp dat vaak onderbelicht blijft: huiselijk geweld tegen mannen.

Lees het magazine online: mannenmishandeling.nl/magazine

Bestel gedrukte magazines: Je kunt gratis gedrukte exemplaren van het magazine bestellen. Stuur je aanvraag naar contact@mannenmishandeling.nl met het gewenste aantal exemplaren en je verzendadres.

Waarom dit belangrijk is

Hoewel de aandacht voor huiselijk geweld tegen vrouwen de afgelopen jaren enorm is toegenomen, blijft geweld tegen mannen een taboe. Mannen kunnen net zo goed te maken hebben met psychisch, fysiek en seksueel geweld. Het is cruciaal dat we dit onderwerp bespreekbaar maken en de beschikbare hulpbronnen onder de aandacht brengen.

Organisaties zoals Blijf Groep, Moviera, Kadera, Arosa (KesslerPerspektief) en Sterk Huis bieden opvang en hulp aan mannen die slachtoffer zijn van geweld.

De weg naar het magazine

Op 1 juli 2023 bestond de mannenopvang 15 jaar. Tijdens een gezamenlijk georganiseerd webinar bleek uit gesprekken met professionals en slachtoffers een grote behoefte aan meer informatie over mannenmishandeling. Dit magazine is een antwoord op die behoefte en een middel om de vindbaarheid van hulporganisaties te vergroten.

Delen en ondersteunen

We verzoeken je vriendelijk om dit magazine te lezen en te delen binnen jouw netwerk. Door het magazine te verspreiden, helpen we samen om bewustzijn te creëren en de vindbaarheid van hulpbronnen te verbeteren. Jouw betrokkenheid kan het verschil maken voor mannen die hulp nodig hebben.

Terugblik op de lancering

Tijdens de lancering op 20 juni hebben sprekers, waaronder ervaringsdeskundigen, persoonlijke verhalen en inzichten gedeeld over mannenmishandeling en de hulpverlening. Het was een waardevolle gelegenheid om in gesprek te gaan over hoe we deze mannen beter kunnen bereiken en hoe we professionals kunnen toerusten met de juiste informatie en tools. Binnenkort verschijnt de aftermovie op onze website.

Wil je gedrukte magazines ontvangen? Stuur je aanvraag naar contact@mannenmishandeling.nl met het gewenste aantal en je verzendadres. We sturen de magazines graag naar je op, zodat je deze kunt verspreiden binnen jouw organisatie en netwerk.

Laten we samen het taboe rond mannenmishandeling doorbreken en hulp bieden aan diegenen die het nodig hebben.

Met vriendelijke groet,

Communicatiegroep Mannenmishandeling

mannenmishandeling.nl