Sociale wijkteams gemeente Zwolle

Thuis hoort een veilige plek te zijn. Voor iedereen. Helaas is dit niet altijd het geval. Soms is er namelijk sprake van huiselijk geweld. Dan gebruikt een partner of ander gezinslid geweld. Geweld komt voor in vele vormen: lichamelijk, seksueel of emotioneel. Ook wordt geweld op verschillende gezinsleden gericht: kindermishandeling, partnermishandeling of ouderenmishandeling.

In welke vorm of mate het geweld ook voorkomt – geweld gebruiken mag niet. Wij staan dan ook voor je klaar om je te helpen.

Zelf te maken met geweld
Huiselijk geweld kan iedereen overkomen. Veel mensen schamen zich en trekken niet aan de bel. Maar erover praten helpt. Het is een eerste stap in de richting van een oplossing. Heb je zelf te maken met huiselijk geweld? Huiselijk geweld stopt helaas zelden vanzelf. Daarom is het Sociaal wijkteam Zwolle er voor je. We bieden een luisterend oor. Als je wilt, ondersteunen en helpen we je ook bij stoppen van het geweld. We blijven betrokken.

Hulpverlening voor pleger
Heb jij jezelf niet altijd onder controle thuis, en ben jij de geweldpleger thuis? Ook dan staat het Sociaal wijkteam voor je klaar. Samen gaan we met het achterliggende probleem aan de slag. Vaak komt bij geweld plegen bijvoorbeeld veel machteloosheid kijken. Wij helpen je om uit de geweldsspiraal te komen. Zodat het huiselijk geweld zo snel mogelijk stopt. Huiselijk geweld is namelijk niet acceptabel. Samen zorgen we ervoor dat jij en je gezin op een veilige en prettige manier weer verder kunnen.

Wordt aangeboden in de volgende gemeente(s):
Doelgroep: 0-100 jaar
Categorie: