Begeleid wonen jonge moeders

Meisjes die te maken krijgen met huiselijk geweld zijn kwetsbaar. Als ze daarbij ook nog erg jong moeder worden, wordt er wel een erg groot beroep gedaan op hun weerstandsvermogen.

Sommige jonge moeders komen uit een gezin waar sprake is van huiselijk geweld. Het is ook mogelijk dat er in de relatie met hun partner geweld voorkomt.

Begeleid Wonen Jonge Moeders van Kadera is er voor jonge moeders met één kind en zwangere vrouwen van 16 tot en met 23 jaar die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld.

Onder huiselijk geweld valt lichamelijke mishandeling, geestelijke mishandeling, financiële uitbuiting en seksueel misbruik. Ook wanneer je te maken hebt (gehad) met een pooierboy, wanneer je getuige bent (geweest) van huiselijk geweld, wanneer je problemen hebt met je ouders, of wanneer je ouders onderling problemen hebben, kan Kadera je helpen.

Samen met je kindje kun je begeleid wonen bij Kadera. Kadera wijst jou een gemeubileerd en gestoffeerd appartement toe. Je betaalt daarvoor huur, hebt je eigen voordeur en, wanneer je voor huursubsidie in aanmerking komt, krijg je dit ook. In hetzelfde gebouw wonen nog vijf andere jonge (aanstaande) moeders met hun kinderen. Je kunt dus van elkaar leren en elkaar steun bieden.

In jouw appartement kun je, binnen de regels, bezoek ontvangen. Je kunt ongeveer een jaar in het appartement wonen. Als het mogelijk is, ga je naar school of naar je werk.

Je krijgt daarnaast hulp van een hulpverlener van Kadera, bijvoorbeeld op het gebied van omgaan met anderen, stoppen van geweld, maar ook hulp bij financiën. Zo kun je bouwen aan een toekomst voor jou en je kindje.

Wil je meer weten of wil je je aanmelden? Dan kun je bellen naar 088 422 24 95 of mailen naar toegang@kadera.nl.

Wordt aangeboden in de volgende gemeente(s): , , , , , , , , , ,
Doelgroep: Doelgroep: Jonge moeders met één kind en zwangere vrouwen van 16 tot en met 23 jaar die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld.