Centrum Seksueel Geweld Zwolle

Het Centrum Seksueel Geweld (CSG) is er voor iedereen die kort geleden is verkracht of aangerand. Een team van gespecialiseerde hulpverleners staat klaar om goede zorg te bieden.

Hierbij kun je denken aan artsen, psychologen en politie. Met deze multidisciplinaire aanpak is versnipperde hulp na een aanranding of verkrachting verleden tijd. Een slachtoffer hoeft nu slechts één keer zijn of haar verhaal te vertellen en wordt het gehele proces begeleid door één en dezelfde casemanager.

Het beste kan een slachtoffer zich melden binnen 7 dagen. Zo kunnen medische problemen voorkomen worden en kunnen sporen van de dader veilig worden gesteld.

Het Centrum Seksueel Geweld Zwolle (CSG Zwolle) biedt in een veilige omgeving zo snel mogelijk en op één plek acute medische, forensische, juridische en psychologische hulp aan slachtoffers van recent seksueel geweld. Kadera is kartrekker van CSG Zwolle. Het CSG is toegankelijk voor slachtoffers uit de regio Noordoost Gelderland en IJsselland. Slachtoffers uit de omgeving Twente kunnen terecht bij CSG Twente-Achterhoek.

Ook zijn wij bereikbaar voor slachtoffers waarbij het geweld langer geleden heeft plaatsgevonden.

CSG Zwolle is een samenwerking tussen verschillende organisaties, die samen een deskundigenpoule vormen om je zo goed mogelijk te helpen. Onze casemanagerspoule bestaat uit professionals die werkzaam zijn bij GDD IJsselland, Veilig Thuis IJsselland, Isala Klinieken en Kadera aanpak huiselijk geweld . Wanneer je contact opneemt met ons centrum, zal één van deze casemanagers kijken wat jij nodig hebt en je hierin ondersteunen. De casemanager blijft gedurende het hele proces bij je betrokken.

Centrum Seksueel Geweld Zwolle is 24 uur per dag bereikbaar op het landelijke telefoonnummer 0800-0188. Meer informatie is te vinden op www.centrumseksueelgeweld.nl.

Wordt aangeboden in de volgende gemeente(s): , , , , , , , , , ,
Doelgroep: Doelgroep: Slachtoffers van seksueel geweld